Zonneboiler Sint Agatha

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Sint Agatha? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Met behulp van deze pagina check je handige adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Sint Agatha.

zonneboiler systeem installeren in 5435

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een gemiddeld gezin in Cuijk stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €115 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5435
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Sint Agatha vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Sint Agatha! Aan de hand van deze website tref je snel een goede installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Cuijk. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand achterhaal jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om referenties en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toepasbaar op grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. scherpe prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Sint Agatha. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Hedendaags zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De kosten zonneboiler Sint Agatha komen gemiddeld uit tussen €2900 en €3500, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op onze website bekijk je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor een paar voorbeelden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €55 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.625€70
100 liter2€2.750 – €3.050€95
200 liter2€3.300 – €3.850€110
300 liter3€4.425 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-sint-agatha

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de productinfo verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Met deze informatie kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt z.s.m. een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Sint Agatha (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €600 tot €1600. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Sint Agatha

 • Viessmann (Vitosol 200hp-cv-750), vermogen 2456 [KW], €1670 subsidie.
 • Solar2all (HP55HE/300/PWM), vermogen 3413 [KW], €2321 subsidie.
 • Thermics Energie (Aqua DTH premium 400L-3DTH2,0), vermogen 3120 [KW], €2122 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Cuijk een speciale lokale tegemoetkoming. Check www.cuijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Sint Agatha aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Sint Agatha!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!