Zonneboiler Elsendorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Elsendorp? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je accurate gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Elsendorp.

zonneboiler systeem installeren in 5424

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een doorsnee gezin in Gemert-Bakel stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5424
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Elsendorp vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Elsendorp! Geholpen door deze website ontdek je probleemloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Gemert-Bakel. Of check kvinl.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand achterhaal jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en relevante keurmerken. Denk aan VCA, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Wegens lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Elsendorp. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Elsendorp komen gemiddeld uit tussen €2850 en €3050, met montage. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op onze website tref je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor een aantal scenario’sde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €150 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€55
100 liter2€2.925 – €3.200€85
200 liter2€3.175 – €3.800€140
300 liter3€4.475 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-elsendorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie verdere info aangeleverd zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Via deze info kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. U ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Elsendorp (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is recent verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle apparaten die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €775 tot wel €1275. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Elsendorp

 • 123-Kaminofen (3CPC18 + FKS 800), vermogen 3614 [KW], €2458 subsidie.
 • Solar2all (HP25HE/150/PWM), vermogen 1802 [KW], €1225 subsidie.
 • Spring Solar (HW 300), vermogen 1086 [KW], €738 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Gemert-Bakel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.gemert-bakel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Elsendorp aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Elsendorp!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!