Zonneboiler Zeeland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Zeeland? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze website doorzoek je praktische aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zeeland.

zonneboiler systeem installeren in 5410

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een doorsnee huishouden in Landerd gebruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €110 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Zeeland vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Zeeland! D.m.v. deze website tref je simpel en snel een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Landerd. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installateurs uit de buurt. Onderstaand bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie regelt jouw sanitaire water en een warme woning. Dit duurzame product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. In de basis toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Door aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zeeland. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2023

De huidige kosten zonneboiler Zeeland vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3450, met installatie. Dit product kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina ontdek jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor enkele situatiesde kostprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €70 per 12 maanden (gasprijzen mei 2023). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.500€50
100 liter2€2.750 – €3.025€105
200 liter2€3.250 – €3.925€140
300 liter3€4.425 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-zeeland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Je ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Zeeland (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is recent verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle artikelen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €850 tot €1650. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Zeeland

 • 123-Kaminofen (1CPC18+HSP1 200L), vermogen 1696 [KW], €1153 subsidie.
 • HRsolar (Hrs300/1,6), vermogen 948 [KW], €945 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ WP 500), vermogen 1860 [KW], €1265 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Landerd een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.landerd.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Zeeland aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zeeland!

 • Een warmtepomp: genereert energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!