Zonneboiler Lithoijen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Lithoijen? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Via deze website check je samengestelde details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Lithoijen.

zonneboiler systeem installeren in 5396

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een gemiddelde woning in Oss stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5396
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Lithoijen vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Lithoijen! Met behulp van onze vergelijker tref je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Oss. Of check de website kvinl.nl voor een schema met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop lees jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product is geschikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het product houdt in: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Vooral toepasbaar op grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Lithoijen. Deze setup is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In oktober 2022 zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Lithoijen liggen tussen de €2775 en €4050, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna tref je voor verschillende omstandigheden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €155 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.575€65
100 liter2€2.750 – €3.150€80
200 liter2€3.225 – €3.950€135
300 liter3€4.550 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-lithoijen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U ontvangt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Lithoijen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recent verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle producten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €525 tot wel €1575. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Lithoijen

 • 123-Kaminofen (2CPC18 + TS-S 400), vermogen 3184 [KW], €2165 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 3 ECLIPSE), vermogen 2123 [KW], €1444 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 3 + SKL 300), vermogen 2061 [KW], €1401 subsidie.

Naast de landelijke subsidie geeft de gemeente Oss wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.oss.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Lithoijen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Lithoijen!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!