Zonneboiler Oijen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Oijen? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie bestaat uit 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze website doorzoek je samengestelde details aangaande een zonneboiler kopen in Oijen.

zonneboiler systeem installeren in 5394

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een alledaags huishouden in Oss gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5394
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Oijen vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Oijen! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker bekijk je zonder problemen een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Oss. Of benader de website kvinl.nl voor actuele overzichten met competente installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Oijen. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Oijen variëren tussen €2675 en €3700, met montage. De installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Hierna vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor verschillende omstandigheden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €180 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€65
100 liter2€2.850 – €3.125€95
200 liter2€3.300 – €3.825€120
300 liter3€4.450 – €5.200€200
zonneboiler-kopen-oijen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze gegevens kan de expert een goed advies geven.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte van een zonneboiler monteur in Oijen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle artikelen die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot €1550. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Oijen

 • Hetzonneboilerhuis (set 20 + SO300), vermogen 1549 [KW], €1053 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 4 ECLIPSE), vermogen 2658 [KW], €1807 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + WP 500), vermogen 2043 [KW], €1389 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Oss een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.oss.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Oijen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Oijen!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!