Zonneboiler Nuland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Nuland? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via de zonneboiler-vergelijker ontdek jij omvangrijke info over een zonneboiler kopen in Nuland.

zonneboiler systeem installeren in 5391

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3300.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een alledaags huishouden in s-Hertogenbosch stookt 1400 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5391
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Nuland vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Nuland! Middels deze pagina vind je moeiteloos een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente s-Hertogenbosch. Of klik door naar Qbis.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de winter is de werking niet optimaal. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Vooral eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Nuland. Een zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er structuren met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Nuland komen gemiddeld uit tussen €2875 en €3850, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor velerlei omstandigheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €135 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.650€55
100 liter2€2.750 – €3.050€105
200 liter2€3.300 – €3.975€130
300 liter3€4.400 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-nuland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Middels het verbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de inhoud en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Nuland (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is 2 jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle artikelen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €425 tot €1775. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nuland

 • Navetto (WPB270/HPC7,5), vermogen 2877 [KW], €1956 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 600 – 3 ECLIPSE), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2.86 CU Paket 3 + SKL 500), vermogen 2545 [KW], €1731 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente s-Hertogenbosch een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.s-hertogenbosch.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Nuland aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Nuland!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!