Zonneboiler Landerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Landerd? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze vergelijker doorzoek je handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Landerd.

zonneboiler systeem installeren in 5410

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een doorsnee huishouden in Landerd stookt 1690 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €110 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Landerd vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Landerd! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker tref je snel een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Landerd. Of bezoek Qbis.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand achterhaal je nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op recensies en certificering. Bekijk eens VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit product heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toegepast door grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Landerd. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In april 2024 zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Landerd liggen tussen de €2825 en €3200, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. In het volgende kopje check jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een variatie aan situatiesde kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €115 per jaar (energieprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€65
100 liter2€2.800 – €3.000€95
200 liter2€3.300 – €3.875€135
300 liter3€4.525 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-landerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in jouw huis staan (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Landerd (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €475 tot €1325. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Landerd

 • Brink Climate Systems (Sunset CV2-200 verticaal), vermogen 1659 [KW], €1128 subsidie.
 • Wolf (BSP 800 met 5xF3-1), vermogen 329 [KW], €2237 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-60T/TWL-KER-500L-B), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Landerd mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.landerd.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Landerd aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Landerd!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente