Zonneboiler Zaltbommel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Zaltbommel? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze tool bekijk je handige aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Zaltbommel.

zonneboiler systeem installeren in 5301

 • Een zonneboiler is een ideale manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een gemiddeld huishouden in Zaltbommel stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 15%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €135 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5301
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Zaltbommel vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Zaltbommel! Door middel van onze tool tref je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Zaltbommel. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installateurs in de buurt. Bijgaand ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bekijk eens VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie kan benut worden voor warm tapwater en een warme woning. Dit duurzame product behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name relevant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zaltbommel. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Zaltbommel variëren tussen €2425 en €4450, met montage. Dit systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Hierna bekijk jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een aantal voorbeeldsituaties de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €180 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€50
100 liter2€2.900 – €3.100€90
200 liter2€3.175 – €4.000€140
300 liter3€4.575 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-zaltbommel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze info kan de installateur een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke andere systemen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt z.s.m. een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Zaltbommel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €575 tot wel €1125. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zaltbommel

 • 2-improve energy (HYG150CS1ww1xPro24), vermogen 193 [KW], €1312 subsidie.
 • Econo (M18HPCPC-300-eco), vermogen 1732 [KW], €1178 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 1000 – 4 ECLIPSE), vermogen 2479 [KW], €1686 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Zaltbommel mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.zaltbommel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zaltbommel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet jou van een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Zaltbommel!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente