Zonneboiler Bern

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Bern? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van deze website lees je actuele info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bern.

zonneboiler systeem installeren in 5318

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Zaltbommel stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €90 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5318
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Bern vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Bern! Geholpen door deze website check je simpel en snel een competente installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Zaltbommel. Of bezoek Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installateurs uit de gemeente. Verderop bekijk je een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op recensies en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame product regelt heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Deze installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Bern. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder is er nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. In september 2022 zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Bern vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3800, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €160 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.550€60
100 liter2€2.875 – €3.100€85
200 liter2€3.125 – €3.825€120
300 liter3€4.500 – €5.350€175
zonneboiler-kopen-bern

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Door deze informatie kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf uw huis. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Bern (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €600 tot €1550. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bern

 • A.O. Smith (SGS 30/300/3C), vermogen 2426 [KW], €1650 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 500 – 3 ECLIPSE), vermogen 2213 [KW], €1505 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (3 x Platinmaster SBS300 TW), vermogen 1970 [KW], €1340 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Zaltbommel een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.zaltbommel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Bern aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Bern!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!