Zonneboiler Nieuwaal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Nieuwaal? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product kent 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Middels de zonneboiler-vergelijker vind je omvangrijke info die helpen bij een zonneboiler kopen in Nieuwaal.

zonneboiler systeem installeren in 5313

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Zaltbommel gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5313
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Nieuwaal vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Nieuwaal! Aan de hand van onze website vind je probleemloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Zaltbommel. Of bezoek de website Qbis.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf ontdek jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Sterkin, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de basis relevant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Nieuwaal. Een zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er systemen met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Nieuwaal fluctueren tussen de €2525 en €4250, inclusief plaatsing. Deze installatie hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Hierna ontdek je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor een variatie aan omstandigheden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €85 op jaarbasis (gasprijs september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€60
100 liter2€2.950 – €3.175€95
200 liter2€3.150 – €3.850€115
300 liter3€4.550 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-nieuwaal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Met deze informatie kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je krijgt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Nieuwaal (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle types die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €850 tot €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nieuwaal

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 PAWT), vermogen 1232 [KW], €838 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500B + 2xEKSH26P (DL)), vermogen 1826 [KW], €1542 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar CPC24 HSSFHM300L TW + CV), vermogen 1538 [KW], €1046 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Zaltbommel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.zaltbommel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Nieuwaal aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Nieuwaal!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!