Zonneboiler Aalst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Aalst? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze pagina lees jij veelzijdige informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Aalst.

zonneboiler systeem installeren in 5308

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een standaard woning in Zaltbommel verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5308
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Aalst vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Aalst! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je moeiteloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Zaltbommel. Of bezoek de website Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem kan gebruikt worden voor het warme water en een warme woning. Dit systeem behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval springt de CV-brander bij. Voornamelijk toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder uitstoot van CO-2 willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Aalst. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er systemen met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Aalst liggen tussen de €2450 en €3300, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. In het volgende kopje check jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check je voor enkele gevallen de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €130 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.675€40
100 liter2€2.825 – €3.125€90
200 liter2€3.125 – €3.975€140
300 liter3€4.500 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-aalst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Aalst (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is in 2017 verder verruimd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €850 tot €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Aalst

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BSV), vermogen 1973 [KW], €1342 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500PB + 2xEKSH26P (DL)), vermogen 1833 [KW], €1546 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 48-400), vermogen 2046 [KW], €1391 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Zaltbommel mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.zaltbommel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Aalst aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Aalst!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!