Zonneboiler Esch

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Esch? Middels een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door onze tool doorzoek jij uitgebreide details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Esch.

zonneboiler systeem installeren in 5296

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Haaren stookt 1700 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Concreet: een forse besparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5296
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3680 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Esch vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Esch! Door middel van onze vergelijker vind je probleemloos een goede installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Haaren. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met professionele installateurs uit de gemeente. Hierna ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op klantervaringen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product regelt warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Het product houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. Bovenal toegepast door grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege lage winkelprijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Esch. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Esch komen gemiddeld uit tussen €2600 en €3100, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. In het volgende kopje ontdek jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verscheide situatiesde investering en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €115 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€60
100 liter2€2.925 – €3.150€85
200 liter2€3.275 – €3.875€120
300 liter3€4.500 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-esch

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig komen wij erachter naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om te weten hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Esch (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €600 tot wel €1575. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Esch

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 150 BSH), vermogen 1198 [KW], €815 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S500/2-80T), vermogen 3737 [KW], €2541 subsidie.
 • Nefit (SolarLine 3-300 II), vermogen 3056 [KW], €2078 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Haaren soms een extra tegemoetkoming. Check www.haaren.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Esch aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Esch!

 • De warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!