Zonneboiler Gemonde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Gemonde? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door twee zaken: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze website bekijk je veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Gemonde.

zonneboiler systeem installeren in 5290

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €2900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1500.
 • Een standaard woning in Sint-Michielsgestel verbruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €135 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5290
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Gemonde vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Gemonde! Dankzij deze website tref je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Sint-Michielsgestel. Of ga naar Qbis.nl voor een schema met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box lees jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificering. Onder andere VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis een rendabele oplossing voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Gemonde. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard is er nog het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Gemonde variëren tussen €2975 en €4300, met installatie inclusief. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Hierna bekijk jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor enkele voorbeelden de geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €125 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.675€70
100 liter2€2.875 – €3.175€75
200 liter2€3.250 – €3.950€140
300 liter3€4.525 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-gemonde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze informatie kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de grootte en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Gemonde (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is twee jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €675 tot wel €1150. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gemonde

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 100 BSH), vermogen 803 [KW], €546 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S300/2-60T), vermogen 3448 [KW], €2345 subsidie.
 • Nefit (SolarLine 3-300 II HotTop), vermogen 3041 [KW], €2068 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Sint-Michielsgestel een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.sint-michielsgestel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Gemonde aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Gemonde!

 • De warmtepomp: wint warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!