Zonneboiler Oudheusden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Oudheusden? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt gekenmerkt door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. onze tool doorzoek je actuele info m.b.t. een zonneboiler kopen in Oudheusden.

zonneboiler systeem installeren in 5256

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1550.
 • Een gemiddelde woning in Heusden stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €100 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Oudheusden vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Oudheusden! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je probleemloos een professionele installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Heusden. Of check de website kvinl.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop tref jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral aantrekkelijk voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Oudheusden. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder plaatsen ze ook een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Oudheusden zitten gemiddeld tussen €2625 en €3200, met installatie inclusief. Het systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina bekijk je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor diverse voorbeeldsituaties de kostprijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €150 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€55
100 liter2€2.825 – €3.175€100
200 liter2€3.225 – €4.000€125
300 liter3€4.500 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-oudheusden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze statistieken kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Oudheusden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle apparaten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot wel €1425. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oudheusden

 • Clima XL BV (Quantum Pro 150 PAWT), vermogen 739 [KW], €503 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3289 [KW], €2237 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 80T/S800L-1), vermogen 3180 [KW], €2162 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Heusden mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.heusden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Oudheusden aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Oudheusden!

 • De warmtepomp: haalt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!