Zonneboiler Heusden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Heusden? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door deze website vind jij waardevolle toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Heusden.

zonneboiler systeem installeren in 5251

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1800.
 • Een alledaags gezin in Heusden stookt 1490 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €135 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5251
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Heusden vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Heusden! D.m.v. deze pagina ontdek je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Heusden. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installateurs in de regio. Bijgaand achterhaal je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden is de werking niet optimaal. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water gebruiken. Wegens aantrekkelijke prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Heusden. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Heusden zitten gemiddeld tussen €2600 en €3000, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op onze website vind je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor verscheide voorbeeldsituaties de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €170 per jaar (energieprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€70
100 liter2€2.925 – €3.125€85
200 liter2€3.275 – €3.850€135
300 liter3€4.550 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-heusden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo weten we naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Heusden (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot €1150. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heusden

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 5 personen RS2401-3 400L), vermogen 3656 [KW], €2486 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 45 + HYG1K.400), vermogen 1847 [KW], €1256 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-25T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1725 [KW], €1173 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Heusden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.heusden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Heusden aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Heusden!

 • De warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente