Zonneboiler Hedikhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Hedikhuizen? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij bruikbare toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Hedikhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 5256

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1700.
 • Een doorsnee gezin in Heusden stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €140 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Hedikhuizen vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Hedikhuizen! Dankzij onze website achterhaal je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Heusden. Of check kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installateurs in je omgeving. Verderop tref jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de verwarming van de woning. Dit product wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toegepast door gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Door o.a. scherpe prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hedikhuizen. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder hebben we nog het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Hedikhuizen komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3000, met installatie inclusief. Dit product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor velerlei mogelijkheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €115 per jaar (energieprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.525€55
100 liter2€2.925 – €3.125€95
200 liter2€3.100 – €3.825€140
300 liter3€4.500 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-hedikhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Op basis van het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Denk aan aantal kamers en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Hedikhuizen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot €1900. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hedikhuizen

 • Clima XL BV (Quantum Pro 200 BSV), vermogen 984 [KW], €669 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3276 [KW], €2228 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 50T/S400L-1), vermogen 1796 [KW], €1221 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Heusden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.heusden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Hedikhuizen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Hedikhuizen!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!