Zonneboiler Rosmalen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Rosmalen? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van onze website tref jij veelzijdige details die helpen bij een zonneboiler kopen in Rosmalen.

zonneboiler systeem installeren in 5241

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een gemiddeld gezin in s-Hertogenbosch stookt 1400 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5241
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Rosmalen vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Rosmalen! D.m.v. onze tool check je zonder problemen een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente s-Hertogenbosch. Of probeer de website kvinl.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder bekijk je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook recensies en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke product houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Zeker interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Rosmalen. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Rosmalen zitten gemiddeld tussen €2975 en €3950, met montage. Dit systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. Op onze website check je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor diverse omstandigheden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €145 per jaar (energieprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€65
100 liter2€2.850 – €3.050€85
200 liter2€3.175 – €3.925€115
300 liter3€4.550 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-rosmalen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze statistieken kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld aantal kamers en de mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Rosmalen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle types die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €750 tot wel €1025. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rosmalen

 • Clima XL BV (Quantum Pro 100 BSH), vermogen 448 [KW], €305 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 20T/S200L-1), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente s-Hertogenbosch soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.s-hertogenbosch.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Rosmalen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Rosmalen!

 • Warmtepomp: wint warmte via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!