Zonneboiler Sprang-Capelle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Sprang-Capelle? Door middel van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker vind je uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sprang-Capelle.

zonneboiler systeem installeren in 5160

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een standaard woning in Waalwijk stookt 1340 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5160
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Sprang-Capelle vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Sprang-Capelle! Dankzij de zonneboiler-vergelijker bekijk je eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Waalwijk. Of benader de website Qbis.nl voor een database met professionele installatiebedrijven in de buurt. Hierna check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificering. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem regelt heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Sprang-Capelle. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er constructies met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Sprang-Capelle variëren tussen €2950 en €3000, met installatie. Het product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna ontdek jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor meerdere mogelijkheden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €75 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€70
100 liter2€2.900 – €3.000€75
200 liter2€3.175 – €3.800€145
300 liter3€4.600 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-sprang-capelle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze informatie kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Sprang-Capelle (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot €1150. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Sprang-Capelle

 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 PAWT), vermogen 852 [KW], €579 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc21 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.
 • ZBPro (ZP400tfp-3), vermogen 2082 [KW], €1416 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVObiedt de gemeente Waalwijk een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.waalwijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Sprang-Capelle aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Sprang-Capelle!

 • Een warmtepomp: haalt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!