Zonneboiler Hulten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Hulten? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl tref jij actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hulten.

zonneboiler systeem installeren in 5125

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een gemiddeld gezin in Gilze en Rijen stookt 1370 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5125
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Hulten vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Hulten! Middels de zonneboiler-vergelijker vind je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Gilze en Rijen. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met goede installateurs uit jullie streek. Verderop lees jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit systeem wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie vult de CV-brander het gat op. Bijzonder relevant voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage winkelprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hulten. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Hulten zitten gemiddeld tussen €2750 en €3650, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op deze pagina bekijk jij hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna vind jij voor een paar scenario’sde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €125 per jaar (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.625€65
100 liter2€2.750 – €3.025€105
200 liter2€3.200 – €3.825€135
300 liter3€4.500 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-hulten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de info aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Door het energieverbruik kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld aantal kamers en staat van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hulten (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit is recent uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €725 tot €1825. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hulten

 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BSH), vermogen 1363 [KW], €927 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc16 cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3273 [KW], €2226 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Pro 3000 SBS300 TW), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Gilze en Rijen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.gilzerijen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Hulten aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Hulten!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie via ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!