Zonneboiler Castelre

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Castelre? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. deze website vind jij bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Castelre.

zonneboiler systeem installeren in 5114

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een doorsnee gezin in Baarle-Nassau stookt 1710 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5114
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Castelre vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Castelre! Door middel van de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Baarle-Nassau. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs in je omgeving. Onderstaand bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval springt de CV-brander bij. Voornamelijk relevant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Castelre. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er systemen met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Castelre komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3400, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op onze website check jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor meerdere mogelijkheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €140 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€45
100 liter2€2.775 – €3.125€95
200 liter2€3.300 – €3.950€130
300 liter3€4.400 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-castelre

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om te weten hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van het verbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. U ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte via een zonneboiler monteur in Castelre (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is recent verder verruimd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €575 tot €1725. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Castelre

 • Clima XL BV (Quantum Budget 100 BSH), vermogen 797 [KW], €542 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3251 [KW], €2211 subsidie.
 • S-Power (HP50-500 AD), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Baarle-Nassau een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.baarle-nassau.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Castelre aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Castelre!

 • Warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!