Zonneboiler Hooge Mierde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Hooge Mierde? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij toepasbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hooge Mierde.

zonneboiler systeem installeren in 5095

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4400.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Reusel-De Mierden stookt 1660 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dit betekent een forse besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5095
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Hooge Mierde vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Hooge Mierde! Met behulp van deze website vind je eenvoudig een professionele installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Reusel-De Mierden. Of probeer de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder vind jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor heet water in huis en een warme woning. Deze installatie behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de basis aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hooge Mierde. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard is er nog het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Hooge Mierde variëren tussen €2400 en €4400, met monteren & installeren. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De investering wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor een variatie aan voorbeelden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €65 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.625€45
100 liter2€2.950 – €3.200€75
200 liter2€3.125 – €3.825€120
300 liter3€4.500 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-hooge-mierde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier komen wij erachter naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze data kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld de grootte en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Hooge Mierde (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarin alle modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €400 tot €1525. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hooge Mierde

 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 PAWT), vermogen 1357 [KW], €923 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc 30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3204 [KW], €2179 subsidie.
 • S-Power (FK 3-400 AD), vermogen 2947 [KW], €2004 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Reusel-De Mierden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.reuseldemierden.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Hooge Mierde aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Hooge Mierde!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!