Zonneboiler Reusel-De Mierden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Reusel-De Mierden? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze vergelijker bekijk jij toepasbare aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Reusel-De Mierden.

zonneboiler systeem installeren in 5541

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €800.
 • Een alledaags gezin in Reusel-De Mierden verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €60 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Reusel-De Mierden vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Reusel-De Mierden! Dankzij onze vergelijker ontdek je simpel en snel een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Reusel-De Mierden. Of benader de website Qbis.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit jouw provincie. Bijgaand lees jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval springt de CV-brander bij. Vooral aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een grote vraag naar warm water. Omwille van scherpe prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Reusel-De Mierden. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard is er nog een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In april 2024 zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Reusel-De Mierden variëren tussen €2875 en €3700, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt check jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verscheide voorbeeldsituaties de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €60 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.550€60
100 liter2€2.775 – €3.175€95
200 liter2€3.125 – €3.950€140
300 liter3€4.525 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-reusel-de-mierden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het helder naar wie de specificaties verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Reusel-De Mierden (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is recent verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot wel €1300. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Reusel-De Mierden

 • Burg Spitzentechnologie (Pro 2400 SBS200 TW), vermogen 1283 [KW], €872 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-4 + S800), vermogen 2794 [KW], €1900 subsidie.
 • Eco2All (DTH-CPC 10 – 200L ESRS boiler), vermogen 1922 [KW], €1307 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Reusel-De Mierden een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.reuseldemierden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Reusel-De Mierden aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Reusel-De Mierden!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente