Zonneboiler Reusel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Reusel? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 onderdelen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze website check jij uitgebreide details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Reusel.

zonneboiler systeem installeren in 5541

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een doorsnee gezin in Reusel-De Mierden verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Reusel vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Reusel! Geholpen door onze vergelijker bekijk je snel een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Reusel-De Mierden. Of check de website kvinl.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit jouw provincie. Hierna ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten is de CV-brander nodig. In de basis toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Reusel. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard is er nog het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er constructies met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Reusel komen gemiddeld uit tussen €2625 en €3100, met monteren & installeren. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Hierna vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor verschillende omstandigheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €175 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.675€60
100 liter2€2.900 – €3.075€100
200 liter2€3.275 – €3.900€140
300 liter3€4.400 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-reusel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie de info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Het betreft de grootte en de isolatiewaarden. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. U krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Reusel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verbreed. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot wel €1700. Let op de volgende regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Reusel

 • Econo (M36HPCPC-500-H1), vermogen 3234 [KW], €2199 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 1000 – 5 RAY10), vermogen 2841 [KW], €1932 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC18+TS-S 200L), vermogen 1671 [KW], €1136 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie levert de gemeente Reusel-De Mierden wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.reuseldemierden.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Reusel aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Reusel!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!