Zonneboiler Netersel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Netersel? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent 2 onderdelen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door de zonneboiler-vergelijker tref jij toepasbare raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Netersel.

zonneboiler systeem installeren in 5534

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Bladel gebruikt 1510 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5534
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Netersel vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Netersel! Door middel van onze website achterhaal je gemakkelijk een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Bladel. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs uit de buurt. Verderop lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie is toepasbaar voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem houdt in: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lagere prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Netersel. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Netersel schommelen tussen de €2800 en €4400, met monteren & installeren. Het product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor een variatie aan scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €85 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.625€40
100 liter2€2.875 – €3.000€100
200 liter2€3.275 – €3.900€120
300 liter3€4.525 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-netersel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze statistieken kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Netersel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot wel €1600. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Netersel

 • Econo (M36HPCPC-200-HHB1), vermogen 3124 [KW], €2124 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 800L – 5 RAY10), vermogen 2888 [KW], €1964 subsidie.
 • Cosmo (Solarpakket 4/251/600), vermogen 3006 [KW], €2044 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Bladel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.bladel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Netersel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Netersel!

 • Een warmtepomp: genereert energie via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!