Zonneboiler Hapert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Hapert? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Via onze website tref jij praktische adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Hapert.

zonneboiler systeem installeren in 5527

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1750.
 • Een gemiddelde woning in Bladel stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €110 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5527
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Hapert vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Hapert! Met behulp van deze pagina vind je verrassend eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Bladel. Of benader kvinl.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. In de basis toegepast door grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Hapert. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er oplossingen het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Hapert komen gemiddeld uit tussen €2450 en €3400, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. In het volgende kopje bekijk je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor velerlei omstandigheden de kostprijs en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €70 per jaar (energieprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.525€45
100 liter2€2.800 – €3.200€85
200 liter2€3.275 – €3.975€130
300 liter3€4.475 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-hapert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Middels deze gegevens kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Hapert (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle producten die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €675 tot wel €1125. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Hapert

 • Solar Energy Booster. (Solar energy BoosterSEB3SWEP11303), vermogen 609 [KW], €414 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 600 – 3 RAY10), vermogen 2143 [KW], €1457 subsidie.
 • 2-improve energy (500CS2ww3xpro18), vermogen 3579 [KW], €2434 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Bladel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.bladel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hapert aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hapert!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!