Zonneboiler Steensel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Steensel? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze vergelijker doorzoek je toepasbare adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Steensel.

zonneboiler systeem installeren in 5524

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een doorsnee huishouden in Eersel stookt 1620 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5524
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Steensel vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Steensel! D.m.v. onze tool vind je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Eersel. Of ga naar Qbis.nl waar je een database treft met erkende installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf vind jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze installatie bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Steensel. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Steensel fluctueren tussen de €2675 en €3300, inclusief installeren. Het product gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op onze website tref jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor velerlei gevallen de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €150 op jaarbasis (gasprijs september 2023). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€40
100 liter2€2.950 – €3.025€95
200 liter2€3.125 – €3.825€145
300 liter3€4.400 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-steensel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de informatie verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Middels deze informatie kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de grootte en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt snel een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Steensel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recent verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot wel €1275. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Steensel

 • ZBPro (WPB260-FP), vermogen 2179 [KW], €1482 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 800L – 5 ECLIPSE), vermogen 2808 [KW], €1909 subsidie.
 • 2-improve energy (500CS2ww2xpro18), vermogen 3193 [KW], €2171 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Eersel soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.eersel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Steensel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Steensel!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!