Zonneboiler Wintelre

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Wintelre? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat in de basis uit 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van deze pagina check je uitgebreide details die helpen bij een zonneboiler kopen in Wintelre.

zonneboiler systeem installeren in 5513

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een gemiddeld gezin in Eersel verbruikt 1620 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5513
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Wintelre vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Wintelre! Door middel van deze pagina ontdek je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Eersel. Of surf naar de website kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand check jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Zonnekeur, Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. D.m.v. de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Wintelre. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Wintelre fluctueren tussen de €2475 en €3700, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek je voor een paar gevallen de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €80 op jaarbasis (gasprijs september 2023). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€40
100 liter2€2.775 – €3.150€90
200 liter2€3.225 – €3.950€135
300 liter3€4.575 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-wintelre

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze gegevens kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Van belang zijn de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Wintelre (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €500 tot €1375. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Wintelre

 • Wolf (BSP-W- 1000 met 4xF3-1), vermogen 2581 [KW], €1755 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 800 – 4 ECLIPSE), vermogen 2575 [KW], €1751 subsidie.
 • 2-improve energy (400CS2ww3xpro18), vermogen 3561 [KW], €2421 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Eersel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.eersel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wintelre aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wintelre!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!