Zonneboiler Vorstenbosch

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Vorstenbosch? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. D.m.v. onze tool doorzoek je omvangrijke adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Vorstenbosch.

zonneboiler systeem installeren in 5476

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een alledaags huishouden in Bernheze stookt 1610 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5476
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Vorstenbosch vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Vorstenbosch! Aan de hand van deze pagina check je eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Bernheze. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie is geschikt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. Bovenal toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Vorstenbosch. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Vorstenbosch liggen tussen de €2700 en €4000, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna lees je voor verschillende voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €130 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.650€60
100 liter2€2.775 – €3.050€100
200 liter2€3.100 – €3.800€125
300 liter3€4.475 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-vorstenbosch

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie verdere info toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Via deze statistieken kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Relevant is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Vorstenbosch (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €650 tot wel €1125. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vorstenbosch

 • ReHeat B.V (EDSI boiler 3-30hpc), vermogen 3632 [KW], €2470 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 800 – 4 XRAY10), vermogen 26 [KW], €1768 subsidie.
 • 2-improve energy (300CS2ww2xpro24), vermogen 3443 [KW], €2341 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Bernheze wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.bernheze.org/ voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Vorstenbosch aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Vorstenbosch!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!