Zonneboiler Knegsel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Knegsel? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl lees je samengestelde informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Knegsel.

zonneboiler systeem installeren in 5511

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een alledaags huishouden in Eersel gebruikt 1620 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €155 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5511
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Knegsel vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Knegsel! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je verrassend eenvoudig een competente installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Eersel. Of ga naar kvinl.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs in je omgeving. Verderop ontdek jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op recensies en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Knegsel. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Knegsel liggen tussen de €2625 en €4500, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder tref je voor een paar omstandigheden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €85 per jaar (energieprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.525€70
100 liter2€2.875 – €3.050€90
200 liter2€3.300 – €4.000€145
300 liter3€4.500 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-knegsel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het helder naar wie de info aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze info kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Knegsel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle apparaten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €625 tot wel €1450. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Knegsel

 • 123-Kaminofen (2 x CPC24 + HSP-1 400L), vermogen 349 [KW], €2373 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 600 – 3 ECLIPSE), vermogen 2141 [KW], €1456 subsidie.
 • 2-improve energy (400CS2ww2xpro18), vermogen 3178 [KW], €2161 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Eersel een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.eersel.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Knegsel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Knegsel!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!