Zonneboiler Sint-Oedenrode

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Sint-Oedenrode? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door middel van deze pagina vind je samengestelde gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Sint-Oedenrode.

zonneboiler systeem installeren in 5491

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1800.
 • Een gemiddeld huishouden in Meierijstad stookt 1480 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
Postcode5491
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Sint-Oedenrode vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Sint-Oedenrode! Met behulp van onze website vind je zonder problemen een goede installateur uit de buurt. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Meierijstad. Of ga naar kvinl.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op referenties en eventuele keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem zorgt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Sint-Oedenrode. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Sint-Oedenrode schommelen tussen de €2525 en €3800, inclusief plaatsing. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna check jij voor verschillende mogelijkheden de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €135 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.575€70
100 liter2€2.775 – €3.125€80
200 liter2€3.225 – €3.875€120
300 liter3€4.450 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-sint-oedenrode

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via het verbruik kan de installateur een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan de omvang en staat van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke andere systemen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Sint-Oedenrode (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €550 tot €1600. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sint-Oedenrode

 • 123-Kaminofen (2CPC18 + HSP-1 400), vermogen 3205 [KW], €2179 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO RAY – 1000 – 5 XRAY10), vermogen 2814 [KW], €1914 subsidie.
 • 2-improve energy (300CS2wwpro24), vermogen 1975 [KW], €1343 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie geeft de gemeente Meierijstad een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.meierijstad.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Sint-Oedenrode aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Sint-Oedenrode!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!