Zonneboiler Casteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Casteren? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van deze pagina bekijk jij handige details m.b.t. een zonneboiler kopen in Casteren.

zonneboiler systeem installeren in 5529

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1250.
 • Een gemiddeld gezin in Bladel verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBladel
Postcode5529
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een zonneboiler installateur in Casteren vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Casteren! Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Bladel. Of ga naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Verderop bekijk jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook reviews en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Casteren. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Casteren variëren tussen €2675 en €4450, met monteren & installeren. Het product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. In het volgende kopje bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor diverse voorbeeldsituaties de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €170 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.575€50
100 liter2€2.825 – €3.025€95
200 liter2€3.100 – €3.825€145
300 liter3€4.525 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-casteren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Met deze informatie kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Er volgt binnen een paar dagen een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Casteren (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €525 tot €1100. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Casteren

 • Wijsolar (L400CS2ww2xPro18 – L400CS2ww2xPro18), vermogen 3236 [KW], €2200 subsidie.
 • PLEION (TRIO RAY – 800 – 4 RAY10), vermogen 2622 [KW], €1783 subsidie.
 • Cosmo (Solarpakket 3/251/300), vermogen 2844 [KW], €1934 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Bladel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.bladel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Casteren aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Casteren!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!