Zonneboiler Lage Mierde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Lage Mierde? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels deze pagina bekijk jij samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Lage Mierde.

zonneboiler systeem installeren in 5094

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €950.
 • Een doorsnee huishouden in Reusel-De Mierden stookt 1660 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €80 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Postcode5094
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3820 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Lage Mierde vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Lage Mierde! Middels de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Reusel-De Mierden. Of bezoek kvinl.nl voor een overzicht met ervaren installateurs uit de gemeente. Hierna achterhaal je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie is geschikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval springt de CV-brander bij. Vooral toepasbaar op bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Lage Mierde. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Lage Mierde schommelen tussen de €2875 en €4450, waarbij installatie is inbegrepen. Het product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor een variatie aan gevallen de kostprijzen en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €80 per jaar (energieprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€60
100 liter2€2.775 – €3.050€75
200 liter2€3.100 – €3.825€120
300 liter3€4.600 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-lage-mierde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan adres en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze info kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de grootte en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Lage Mierde (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd jaren geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle artikelen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €500 tot wel €1300. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Lage Mierde

 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 PAWT), vermogen 1029 [KW], €700 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 315 [KW], €2142 subsidie.
 • S-Power (FK 2-300 AD), vermogen 1809 [KW], €1230 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Reusel-De Mierden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.reuseldemierden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Lage Mierde aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Lage Mierde!

 • Warmtepomp: genereert energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!