Zonneboiler s Gravenmoer

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in s Gravenmoer? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat uit 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze pagina check je veelzijdige gegevens aangaande een zonneboiler kopen in s Gravenmoer.

zonneboiler systeem installeren in 5109

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een doorsnee gezin in Dongen verbruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5109
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in s Gravenmoer vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in s Gravenmoer! Met behulp van deze pagina ontdek je gemakkelijk een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Dongen. Of bezoek echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installateurs in de regio. In onderstaande box ontdek jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In de winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product draagt zorg voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in s Gravenmoer. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler s Gravenmoer komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3350, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op onze website tref je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een variatie aan voorbeelden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €65 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.625€40
100 liter2€2.775 – €3.050€100
200 liter2€3.100 – €3.975€135
300 liter3€4.450 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-s-gravenmoer

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie verdere info verstuurd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Door het energieverbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in s Gravenmoer (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is recent verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle systemen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies variëren van €400 tot €1225. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in s Gravenmoer

 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 PAWT), vermogen 1862 [KW], €1266 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus2 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3159 [KW], €2148 subsidie.
 • S-Power (HP30-300 AD), vermogen 1993 [KW], €1355 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Dongen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.dongen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte s Gravenmoer aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in s Gravenmoer!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!