Zonneboiler Dongen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Dongen? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze tool tref je veelzijdige informatie over een zonneboiler kopen in Dongen.

zonneboiler systeem installeren in 5101

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • De subsidies lopen op tot €700.
 • Een doorsnee huishouden in Dongen stookt 1380 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €95 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5101
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Dongen vergelijken

Het leeuwendeel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Dongen! Met behulp van onze website check je simpel en snel een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Dongen. Of surf naar de website Qbis.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box lees jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In die situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Dongen. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juni 2024 zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Dongen liggen tussen de €2775 en €4150, waarbij installatie is inbegrepen. Dit product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een paar gevallen de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €80 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.600€60
100 liter2€2.750 – €3.200€75
200 liter2€3.250 – €4.000€110
300 liter3€4.550 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-dongen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de informatie verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas je op dit moment verbruikt. Op basis van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. U krijgt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Dongen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €700 tot wel €1875. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Dongen

 • Rivusol (Aquatel S250-40T), vermogen 2164 [KW], €1472 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 757), vermogen 3047 [KW], €2072 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×6,105m opdaksysteem), vermogen 2957 [KW], €2011 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Dongen een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.dongen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Dongen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Dongen!

 • De warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente