Zonneboiler Baarle-Nassau

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Baarle-Nassau? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je waardevolle informatie aangaande een zonneboiler kopen in Baarle-Nassau.

zonneboiler systeem installeren in 5110

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een doorsnee huishouden in Baarle-Nassau gebruikt 1710 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5110
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Baarle-Nassau vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Baarle-Nassau! Geholpen door deze website achterhaal je simpel en snel een competente installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Baarle-Nassau. Of ga naar de website Qbis.nl voor een database met goede installatiebedrijven in de regio. Onderstaand vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op reviews en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product is toepasbaar voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bovenal toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Baarle-Nassau. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook hebben we nog een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Baarle-Nassau fluctueren tussen de €2875 en €4050, met monteren & installeren. Het systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor velerlei voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €80 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.550€40
100 liter2€2.950 – €3.200€90
200 liter2€3.250 – €3.975€145
300 liter3€4.425 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-baarle-nassau

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de informatie toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze gegevens kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de omvang en de mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. U krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Baarle-Nassau (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €925 tot wel €1025. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Baarle-Nassau

 • Dutch Solar Systems (ZB400TX 9,48), vermogen 3437 [KW], €2337 subsidie.
 • Solvis (Solvis Lluna 304 & Solvis Max 757), vermogen 1068 [KW], €726 subsidie.
 • Solmax (410-3f-slm), vermogen 2944 [KW], €2002 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Baarle-Nassau mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.baarle-nassau.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Baarle-Nassau aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Baarle-Nassau!

 • Warmtepomp: genereert warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente