Zonneboiler Ulicoten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Ulicoten? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem kent twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door deze pagina ontdek jij veelzijdige details m.b.t. een zonneboiler kopen in Ulicoten.

zonneboiler systeem installeren in 5113

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Baarle-Nassau verbruikt 1710 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5113
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Ulicoten vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Ulicoten! Aan de hand van onze vergelijker vind je eenvoudig een goede installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Baarle-Nassau. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met ervaren installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box vind je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Het systeem houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Vooral toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ulicoten. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Ulicoten schommelen tussen de €2475 en €3150, met monteren & installeren. Het systeem kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op deze pagina bekijk je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor meerdere situatiesde investering en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €160 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.650€50
100 liter2€2.950 – €3.000€105
200 liter2€3.300 – €3.825€125
300 liter3€4.500 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-ulicoten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie verdere info verstuurd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze gegevens kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. U krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Ulicoten (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Dit werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle systemen die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €500 tot wel €1725. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Ulicoten

 • Clima XL BV (Quantum Duo 500 PAWT), vermogen 2270 [KW], €1544 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus2 cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3213 [KW], €2185 subsidie.
 • S-Power (HP40-400 AD), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Baarle-Nassau een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.baarle-nassau.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ulicoten aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Ulicoten!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!