Zonneboiler Molenschot

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Molenschot? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij bruikbare adviezen die helpen bij een zonneboiler kopen in Molenschot.

zonneboiler systeem installeren in 5124

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1450.
 • Een gemiddeld huishouden in Gilze en Rijen verbruikt 1370 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5124
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Molenschot vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Molenschot! Door middel van onze website check je simpel en snel een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Gilze en Rijen. Of benader de website kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf ontdek jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Het product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Molenschot. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Molenschot variëren tussen €2725 en €3400, met installatie inclusief. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website ontdek jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna tref je voor een paar scenario’sde geschatte kosten en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €145 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€65
100 liter2€2.800 – €3.150€105
200 liter2€3.125 – €3.950€120
300 liter3€4.500 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-molenschot

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn de omvang en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Molenschot (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot wel €1675. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Molenschot

 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 BSH), vermogen 1385 [KW], €942 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cp16c cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3236 [KW], €2200 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Pro 1200 BS100 TW), vermogen 736 [KW], €500 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Gilze en Rijen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.gilzerijen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Molenschot aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Molenschot!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!