Zonneboiler Gilze en Rijen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Gilze en Rijen? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref jij toepasbare gegevens over een zonneboiler kopen in Gilze en Rijen.

zonneboiler systeem installeren in 5121

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een alledaags huishouden in Gilze en Rijen verbruikt 1370 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Gilze en Rijen vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Gilze en Rijen! Dankzij de zonneboiler-vergelijker achterhaal je probleemloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Gilze en Rijen. Of benader de website Qbis.nl voor lijstjes met goede installateurs uit jullie streek. Verderop check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bijzonder toepasbaar op bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die veel warm water gebruiken. Vanwege interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Gilze en Rijen. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Gilze en Rijen schommelen tussen de €2575 en €3900, inclusief plaatsing. Het product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op onze website vind je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor een variatie aan omstandigheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €150 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€55
100 liter2€2.775 – €3.000€85
200 liter2€3.100 – €3.850€130
300 liter3€4.525 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-gilze-en-rijen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas en elektra er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Gilze en Rijen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle producten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €900 tot wel €1875. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Gilze en Rijen

 • Rivusol (Aquatel S300-6.0V), vermogen 2976 [KW], €2024 subsidie.
 • Viessmann (5m2 SV2F- Vitocal 242-S), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (2,055×5,095m opdaksysteem), vermogen 3395 [KW], €2309 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Gilze en Rijen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.gilzerijen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Gilze en Rijen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Gilze en Rijen!

 • De warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente