Zonneboiler Gilze

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Gilze? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. deze website tref je veelzijdige adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Gilze.

zonneboiler systeem installeren in 5126

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een doorsnee gezin in Gilze en Rijen gebruikt 1370 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €60 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5126
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een zonneboiler installateur in Gilze vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Gilze! Via onze tool achterhaal je gemakkelijk een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Gilze en Rijen. Of surf naar Qbis.nl voor lijstjes met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hierna achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem zorgt voor jouw sanitaire water en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Vooral toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Gilze. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Gilze komen gemiddeld uit tussen €2500 en €3200, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder lees jij voor meerdere gevallen de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €125 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.700€65
100 liter2€2.825 – €3.175€105
200 liter2€3.200 – €3.875€140
300 liter3€4.550 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-gilze

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de grootte en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt snel een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Gilze (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle modellen die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot wel €1850. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gilze

 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 BSV), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc9 cpc21 cpc 16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.
 • ZBPro (ZP150tfp), vermogen 750 [KW], €510 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Gilze en Rijen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.gilzerijen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Gilze aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Gilze!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!