Zonneboiler Drunen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Drunen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze website check je actuele info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Drunen.

zonneboiler systeem installeren in 5151

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Heusden verbruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5151
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Drunen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Drunen! D.m.v. deze pagina tref je verrassend eenvoudig een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Heusden. Of ga naar de website Qbis.nl voor een database met erkende installateurs in de buurt. Bijgaand bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit duurzame systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Zeker interessant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Dankzij lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Drunen. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er systemen met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Drunen fluctueren tussen de €2575 en €3400, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Verderop lees jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek je voor een variatie aan scenario’sde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €55 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€45
100 liter2€2.950 – €3.000€105
200 liter2€3.250 – €3.900€135
300 liter3€4.525 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-drunen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten we naar wie de informatie verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen afzienbare tijd een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Drunen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd in 2017 verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle modellen die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €625 tot €1275. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Drunen

 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BSV), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cp9c cpc21 cpc 16 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3284 [KW], €2233 subsidie.
 • ZBPro (ZP300tfp-2), vermogen 1332 [KW], €906 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Heusden een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.heusden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Drunen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Drunen!

 • De warmtepomp: wint warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!