Zonneboiler Kaatsheuvel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Kaatsheuvel? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je waardevolle aanbevelingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Kaatsheuvel.

zonneboiler systeem installeren in 5171

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €700.
 • Een gemiddeld gezin in Loon op Zand stookt 1440 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5171
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Kaatsheuvel vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Kaatsheuvel! Aan de hand van onze vergelijker tref je moeiteloos een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Loon op Zand. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven uit de buurt. Verderop ontdek jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product regelt je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze installatie wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Voornamelijk relevant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kaatsheuvel. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Kaatsheuvel komen gemiddeld uit tussen €2400 en €4150, inclusief installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk jij voor verschillende gevallen de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €170 per jaar (energieprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.700€65
100 liter2€2.750 – €3.175€105
200 liter2€3.200 – €4.000€140
300 liter3€4.450 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-kaatsheuvel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten we naar wie de informatie aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Met deze info kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Kaatsheuvel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot wel €1525. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Kaatsheuvel

 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 PAWT), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.
 • ZBPro (ZP500tfp-5), vermogen 2626 [KW], €1786 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Loon op Zand mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.loonopzand.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Kaatsheuvel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Kaatsheuvel!

 • De warmtepomp: onttrekt energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!