Zonneboiler Waspik

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Waspik? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door twee onderdelen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van onze vergelijker bekijk je uitgebreide adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Waspik.

zonneboiler systeem installeren in 5165

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een standaard woning in Waalwijk verbruikt 1340 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Concreet: een interessante besparing van +/- €65 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5165
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een zonneboiler installateur in Waspik vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Waspik! Aan de hand van deze pagina check je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Waalwijk. Of benader de website Qbis.nl voor een database met erkende installateurs uit de gemeente. Verderop lees jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie kan benut worden voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit product wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Voornamelijk een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van dalende prijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Waspik. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Waspik vinden we terug ergens tussen de €2775 en €4050, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt lees je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor een variatie aan mogelijkheden de investering en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €140 per jaar (energieprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€70
100 liter2€2.900 – €3.200€105
200 liter2€3.250 – €3.825€135
300 liter3€4.475 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-waspik

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Er volgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Waspik (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle producten die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €500 tot wel €1325. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Waspik

 • Clima XL BV (Quantum Budget 250 PAWT), vermogen 1485 [KW], €1010 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc16 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.
 • ZBPro (ZP500tfp-4), vermogen 2415 [KW], €1642 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Waalwijk een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.waalwijk.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Waspik aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Waspik!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!