Zonneboiler Loon op Zand

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Loon op Zand? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van deze pagina ontdek jij veelzijdige details die helpen bij een zonneboiler kopen in Loon op Zand.

zonneboiler systeem installeren in 5175

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1100.
 • Een gemiddeld gezin in Loon op Zand verbruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5175
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Loon op Zand vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Loon op Zand! Door gebruik te maken van onze website ontdek je verrassend eenvoudig een goede installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Loon op Zand. Of check kvinl.nl voor een database met erkende installateurs in de buurt. Hierna tref je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product is geschikt voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Het product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan regelt de CV-brander de rest. Zeker een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Loon op Zand. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Loon op Zand schommelen tussen de €2425 en €3650, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor een variatie aan situatiesde geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €180 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.650€60
100 liter2€2.800 – €3.175€85
200 liter2€3.125 – €3.975€130
300 liter3€4.400 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-loon-op-zand

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas & stroomer op het adres wordt gebruikt. Door het verbruik kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Loon op Zand (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot wel €1450. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Loon op Zand

 • Brink Climate Systems (Sunset CV3-300 horizontaal), vermogen 2643 [KW], €1797 subsidie.
 • Wolf (BSP 1000 met 5xF3-1), vermogen 3306 [KW], €2248 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-80T/TWL-KER-800L-B), vermogen 374 [KW], €2543 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Loon op Zand wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.loonopzand.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Loon op Zand aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Loon op Zand!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente