Zonneboiler Herpt

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Herpt? Via een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij deze website lees jij actuele informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Herpt.

zonneboiler systeem installeren in 5256

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1850.
 • Een doorsnee gezin in Heusden stookt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Herpt vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een competente zonneboiler installateur in Herpt! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je moeiteloos een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Heusden. Of ga naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met goede installateurs in de buurt. Onderstaand ontdek jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor heet water in huis en een warme woning. Deze installatie behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Herpt. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In september 2022 zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Herpt liggen tussen de €2850 en €4500, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op onze website check je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor diverse gevallen de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €160 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€65
100 liter2€2.775 – €3.100€75
200 liter2€3.300 – €3.850€140
300 liter3€4.400 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-herpt

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie de info toegezonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke andere systemen geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zeer binnenkort een complete offerte van een zonneboiler monteur in Herpt (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle installaties die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €650 tot €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Herpt

 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 BSV), vermogen 1902 [KW], €1293 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 60T/S500L-1), vermogen 2866 [KW], €1949 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Heusden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.heusden.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Herpt aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Herpt!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!