Zonneboiler Liempde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Liempde? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij handige informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Liempde.

zonneboiler systeem installeren in 5298

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €700.
 • Een standaard woning in Boxtel gebruikt 1390 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5298
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een zonneboiler installateur in Liempde vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Liempde! Middels onze tool ontdek je gemakkelijk een competente installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Boxtel. Of surf naar Qbis.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder tref jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Voornamelijk toegepast door bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen met een grote vraag naar warm water. Omwille van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Liempde. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Liempde variëren tussen €2775 en €4350, met monteren & installeren. Dit product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Hierna bekijk je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor meerdere scenario’sde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €65 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.525€60
100 liter2€2.850 – €3.050€100
200 liter2€3.100 – €3.800€120
300 liter3€4.400 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-liempde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Via het energieverbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Het betreft de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. U krijgt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Liempde (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is recentelijk verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle modellen die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €950 tot €1450. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Liempde

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BSH), vermogen 1517 [KW], €1032 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S500-8.0V), vermogen 3317 [KW], €2256 subsidie.
 • Nefit (Zonneboiler-cv-combipakket Trendline HRC25 CW4 II), vermogen 2704 [KW], €1839 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Boxtel mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.boxtel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Liempde aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Liempde!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!