Zonneboiler Kerkwijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Kerkwijk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van deze pagina doorzoek je praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Kerkwijk.

zonneboiler systeem installeren in 5315

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1150.
 • Een doorsnee gezin in Zaltbommel stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5315
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Kerkwijk vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Kerkwijk! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker check je verrassend eenvoudig een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Zaltbommel. Of surf naar kvinl.nl voor een overzicht met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna bekijk jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie wordt gebruikt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis relevant voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kerkwijk. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Kerkwijk zitten gemiddeld tussen €2400 en €3750, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een mooie subsidie. Op onze website tref jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor een paar omstandigheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €160 per jaar (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€40
100 liter2€2.775 – €3.125€90
200 liter2€3.100 – €3.900€135
300 liter3€4.500 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-kerkwijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de benodigde info toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Met het verbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Kerkwijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is recent verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot €1700. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kerkwijk

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 250 PAWT), vermogen 1873 [KW], €1274 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 200 – 1 ECLIPSE), vermogen 699 [KW], €475 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (1 x Platinmaster BS100 TW), vermogen 706 [KW], €480 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Zaltbommel soms een extra tegemoetkoming. Check www.zaltbommel.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Kerkwijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Kerkwijk!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!