Zonneboiler Bruchem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Bruchem? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt opgebouwd door twee delen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels zonneboilerrevolutie.nl check jij waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Bruchem.

zonneboiler systeem installeren in 5314

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een gemiddeld huishouden in Zaltbommel gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5314
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Bruchem vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Bruchem! Dankzij deze website tref je eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Zaltbommel. Of surf naar de website Qbis.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf achterhaal je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Bruchem. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Bruchem liggen tussen de €2575 en €3700, inclusief installeren. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor meerdere voorbeelden de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €170 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€45
100 liter2€2.775 – €3.100€85
200 liter2€3.300 – €3.825€130
300 liter3€4.450 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-bruchem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van het verbruik kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan de inhoud en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Bruchem (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €700 tot €1675. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bruchem

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 PAWT), vermogen 1583 [KW], €1076 subsidie.
 • ReHeat B.V. (EDSI boiler 1-24CPC met spiegel), vermogen 1865 [KW], €1268 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 FHS600L TW + CV), vermogen 3216 [KW], €2187 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Zaltbommel soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.zaltbommel.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Bruchem aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Bruchem!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit o.a. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!