Zonneboiler Vught

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Vught? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van deze website check jij samengestelde raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Vught.

zonneboiler systeem installeren in 5261

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1050.
 • Een gemiddelde woning in Vught stookt 1540 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5261
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Vught vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Vught! Door middel van onze tool vind je gemakkelijk een erkende installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Vught. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf vind jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met recensies en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In dit scenario is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie zorgt voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Het product wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats toegepast door grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Omwille van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Vught. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder hebben we nog het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Vught komen gemiddeld uit tussen €2875 en €3000, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor verscheide situatiesde kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €135 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€60
100 liter2€2.950 – €3.075€80
200 liter2€3.125 – €3.800€110
300 liter3€4.525 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-vught

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze statistieken kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Vught (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recentelijk verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €775 tot wel €1025. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vught

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 30T/S200L-1), vermogen 1467 [KW], €998 subsidie.
 • Hudge (HUDGE SUN SOLARPOWER SPA 58/1800 -30P B100LTR), vermogen 1119 [KW], €761 subsidie.
 • Citrin Solar (SKS-R 825-1 ecoline+4xCS250), vermogen 3305 [KW], €2247 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Vught soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.vught.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Vught aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Vught!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente