Zonneboiler Maren-Kessel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Maren-Kessel? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Het product kent 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker tref je accurate info aangaande een zonneboiler kopen in Maren-Kessel.

zonneboiler systeem installeren in 5398

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1200.
 • Een doorsnee gezin in Oss stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €135 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5398
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Maren-Kessel vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Maren-Kessel! Dankzij deze website ontdek je eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Oss. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder ontdek jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. VCA, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie draagt zorg voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit systeem houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Maren-Kessel. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er systemen met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Maren-Kessel schommelen tussen de €2450 en €3150, inclusief installeren. Het systeem hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een paar voorbeelden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €120 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€60
100 liter2€2.925 – €3.075€95
200 liter2€3.100 – €3.975€110
300 liter3€4.400 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-maren-kessel

Plaatsen in de regio:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten we naar wie de productinfo verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze informatie kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke andere systemen beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Er volgt binnen een paar dagen een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Maren-Kessel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €950 tot wel €1125. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Maren-Kessel

 • 123-Kaminofen (CPC18CPC24 + HSP-1 500), vermogen 3397 [KW], €2310 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 5 ECLIPSE), vermogen 2801 [KW], €1905 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ HSK-SLS 500), vermogen 2336 [KW], €1588 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Oss een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.oss.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Maren-Kessel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Maren-Kessel!

 • De warmtepomp: haalt energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!