Zonneboiler Volkel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Volkel? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Door middel van deze pagina bekijk jij veelzijdige details die helpen bij een zonneboiler kopen in Volkel.

zonneboiler systeem installeren in 5408

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een alledaags huishouden in Uden stookt 1430 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Concreet: een mogelijk besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5408
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in Volkel vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Volkel! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je gemakkelijk een competente installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Uden. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een schema met competente installateurs uit jullie streek. Hierna tref jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op recensies en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In het najaar is de werking niet optimaal. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product draagt zorg voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Bijzonder toepasbaar op grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Volkel. Deze installatie is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Volkel schommelen tussen de €2675 en €3700, waarbij installatie is inbegrepen. Het product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De investering komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de grootte van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor diverse voorbeelden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €165 per jaar (energieprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.550€70
100 liter2€2.825 – €3.150€80
200 liter2€3.225 – €4.000€110
300 liter3€4.525 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-volkel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het helder naar wie de info aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en staat van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Jij krijgt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Volkel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €750 tot €1475. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Volkel

 • 123-Kaminofen (CPC24 + TS-SS 500), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 1000 – 4 ECLIPSE), vermogen 2479 [KW], €1686 subsidie.
 • Solarbayer (Silversun 2.02 Silversun – Paket 4+ SKL 400), vermogen 2432 [KW], €1654 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Uden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.uden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Volkel aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Volkel!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!